Πρώτο θετικό κρούσμα Κορωνοϊού στην Καρδίτσα... (Συνεχής ενημέρωση).

Δυστυχώς αυτό που εδώ και καιρό απευχόμαστε, έγινε. Διαγνώστηκε ο πρώτος θετικός σε Κορωνοϊό και στην Καρδίτσα.

Θα διακομισθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για μετανάστη από την Αφρική (Καμερούν) που ζει στην Καρδίτσα με το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η διεθνής αμνηστία και διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ.

Είναι 48 ετών και το τελευταίο διάστημα είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Γυρνώντας πίσω, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας και σήμερα το πρωί ζήτησε βοήθεια από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Αμέσως θεωρήθηκε ασθενής υψηλού κινδύνου και μεταφέρθηκε στο ειδικό τμήμα με τους ύποπτους, εκεί που λειτουργούσε πριν ως Τμήμα Ημερήσια Νοσηλείας.

 

Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Καρδίτσας

 

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Καρδίτσας επικρατεί αναστάτωση, διότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία που προβλέπει το πρωτόκολλο.

Φυσικά, περισσότερο αναστατωμένες είναι οι νοσηλεύτριες που είχαν έρθει σε επαφή – με μέτρα ασφαλείας φυσικά – με τον ασθενή.

 

Θα ακολουθήσει ιχνηλάτιση

 

Θα ακολουθήσει ιχνηλάτιση των επαφών του 48χρονου που πέρα από το γεγονός ότι μένει με άλλους ομοεθνής του σε σπίτι στην πόλη της Καρδίτσας, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με λεωφορείο.

Εκεί, κάποιους σίγουρα θα συνάντησε, αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί και σε ποια σημεία μετακινήθηκε στην πόλη της Καρδίτσας.

 

Πέρασε και από άλλα τμήματα του νοσοκομείου

Ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, τεράστιο πρόβλημα υπήρχε όλη την ημέρα με την επικοινωνία του ασθενούς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ασθενής μιλάει Γαλλικά και δεν υπήρξε μεταφραστής με αποτέλεσμα μέχρι να καταλάβουν στο νοσοκομείο τι ακριβώς πρόβλημα είχε, πέρασε αρκετή ώρα.

Λέγεται ότι την ίδια ώρα βρίσκονταν στα επείγοντα και άλλος αλλοδαπός, επίσης Αφρικανικής καταγωγής που είχε πρόβλημα με το δόντι του. Λόγω της αδυναμίας επικοινωνίας, ο ασθενής που τελικά αποδείχθηκε θετικός σε Κορωνοϊό, πήγε πρώτα στο οδοντιατρείο και όταν κατάλαβε ότι ήταν σε λάθος ιατρείο, πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στο μεταξύ βρέθηκε η διερμηνέας από την ΑΝΚΑ για να κάνει την συνεννόηση. Πάλι όμως υπήρχε πρόβλημα, διότι η διερμηνέας φέρεται να δήλωσε πως δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο μιας και όλοι οι υπάλληλοι δουλεύουν από το σπίτι, λόγω της πανδημίας. Έτσι, η επικοινωνία έγινε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων.

Αυτό, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των ανθρώπων.

Άραγε, ελέγχονται όσοι συμμετέχουν στο πρόβλημα; Πως ταξίδεψε ένας αλλοδαπός σε άλλη πόλη εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει η σχετική απαγόρευση;

Τις ημέρες που έλειπε, δεν τον αναζήτησε κανείς;

Πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν αν δεν ελέγχει κανείς τις κινήσεις τους, εφ' όσον ζουν σε μια χώρα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα;

τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, πάντα με γνώμονα ότι και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και έχουν τα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.

Έχουν όμως και τις ίδιες υποχρεώσεις και αυτοί που τους διαχειρίζονται, έπρεπε να φροντίσουν γι' αυτό.