Καφετέρια της Καρδίτσας αρνήθηκε να σερβίρει καφέ σε πολίτη επειδή κάθονταν μόνος του!

ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ & ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την οποία καταγγέλλω δημοσίως...

Στις 30-05-2018 και ώρα 12:15 κάθισα σε καφετέρια της κεντρικής πλατείας με θέα το σιντριβάνι για να απολαύσω τον καφέ μου, αλλά η τακτική του καταστήματος με έβγαλε εκτός εαυτού.

Περνώντας ο σερβιτόρος δίπλα μου, δίνω παραγγελία για έναν καφέ. Με κοίταξε ανέκφραστος και συνέχισε τη δουλειά του. Σκέφτηκα ότι έτσι θα είναι ο χαρακτήρας του και περίμενα τον καφέ μου, Πέρασαν δεκαπέντε λεπτά χωρίς να εκτελεστεί η παραγγελία μου. Επαναλαμβάνω την παραγγελία μη τυχών και δεν κατάλαβε. Πάλι η ίδια αντιμετώπιση. Όταν μετά την παρέλευση ακόμη δέκα λεπτών, διαμαρτυρήθηκα γιατί καθυστερούσε η παραγγελία μου, μου απάντησε ότι δεν θα μου έφερνε καφέ γιατί ήμουν μόνος και προφανώς ήταν ασύμφορο να κρατώ ένα ολόκληρο τραπέζι μόνος μου.

Ίσως σκέπτομαι εγώ, να μη σερβίρει το συγκεκριμένο κατάστημα, σε πελάτες από κάποια ηλικία και πάνω, πολύ δε περισσότερο όταν είναι μόνοι τους και πιάνουν ένα ολόκληρο τραπέζι.

Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες που έχω επισκεφτεί, δεν μου συνέβη κάτι αντίστοιχο. Ελπίζω να μην εφαρμόζουν την ίδια τακτική και άλλοι επαγγελματίες της Καρδίτσας, εκθέτοντας τον κλάδο, την πόλη, προσβάλλοντας και ισοπεδώνοντας απάνθρωπα την αξιοπρέπεια των πολιτών, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την νομοθεσία και την πολιτεία που τους χορήγησε την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. Αλλά ως φαίνεται ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν έχει αντιληφθεί ότι εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις έναντι των πελατών, στους οποίους οφείλει ίση μεταχείριση και ευπρεπή συμπεριφορά. Ο νόμος 3304/2005 προβλέπει: Άρθρο 16 Ποινικές κυρώσεις

1. Όποιος παραβιάζει την κατά τον παρόντα νόµο απαγόρευση της διακριτικής μεταχείρισης για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής ή θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισµού, κατά τη συναλλακτική διάθεση αγαθών ή προσφορά υπηρεσιών στο κοινό τιμωρείται µε φυλάκιση έξι (6) μηνών μέχρι τριών (3) ετών και µε χρηματική ποινή χιλίων (1.000) έως πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

2. Το άρθρο 3 του ν. 927/1979 (ΦΕΚ 139 Α~) καταργείται.

Ας έχουν γνώση τα παραπάνω τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι πολίτες και να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα τέτοιες συμπεριφορές.

Πέραν της παρούσης δια του τύπου καταγγελίας μου, επιφυλάσσομαι να απευθυνθώ εγγράφως στον αρμόδιο εισαγγελέα, δια την επιβολή των νομίμων κυρώσεων στον συγκεκριμένο επαγγελματία. Ο μόνος ενδοιασμός μου, είναι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει όλους μας. Αλλά ως φαίνεται ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν θα πρέπει να έχει οικονομικό πρόβλημα, για να επιλέγει ποιούς πελάτες θα εξυπηρετεί και ποιους όχι.

Με τιμή

Ο καταγγέλλων πελάτης

(τα στοιχεία μου είναι στην εφημερίδα στη διάθεση του καθενός)