2o Lake Plastiras Trail Ορεινοί αγώνες 42 χλμ., 23 χλμ., 10 χλμ. και 600μ. στις 28 Απριλίου 2024 στην Λίμνη Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:58

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των βουνοκορφών των Αγράφων το 2o Lake Plastiras Trail.

Ο αγώνας έχει σημείο εκκίνησης τον Βοτανικό Κήπο της περιοχής στην όχθη της λίμνης και διαθέτει 3 διαφορετικές διαδρομές για να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε αγωνιζόμενου:                    

10 χλμ. με + 100 υψομετρικά

23 χλμ. με + 1150 υψομετρικά

42 χλμ. με + 2400 υψομετρικά

Επίσης, σε συνεργασία με τοπικό σύλλογο θα διεξαχθεί και ο παιδικός αγώνας απόστασης 600μ. με την ονομασία «Αγραφάκι», ο οποίος θα έχει παιγνιώδες χαρακτήρα και θα περιέχει και πολλά άλλα παιχνίδια. Θα περιλαμβάνει μετάλλια για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά μας που είναι το αυριανό μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν όλες οι παροχές που έχουν οι σημερινοί αντίστοιχοι αγώνες, όπως ηλεκτρονική χρονομέτρηση, φωτογραφίες για όλους τους συμμετέχοντες, αναμνηστικά μπλουζάκια, ιατρική περίθαλψη, οργανωμένοι και αναβαθμισμένοι σταθμοί τροφοδοσίας, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως γιόγκα, ποδήλατα θαλάσσης, χορός, τοξοβολία, μουσική κ.ά., τα οποία θα βοηθήσουν ώστε ο αγώνας να μείνει αξέχαστος σε όλους.

Οι διαδρομές ακολουθούν μονοπάτια μέσα από το δάσος της περιοχής, περνούν από χωριά όπως η Νεράιδα, τα Καλύβια Πεζούλας και το χωριό της Φυλακτής, πιάνουν κορυφές των βουνοκορφών των Αγράφων όπως η Καζάρμα, η Μουτσιάρα, το Βουτσικάκι και η Τέμπλα, όπου οι δρομείς της μαραθώνιας απόστασης κινούνται για αρκετά χλμ σε υψόμετρο κοντά στα 2000 μ. Η θέα από τα σημεία αυτά είναι κάτι το μοναδικό. Μία θάλασσα από βουνοκορφές, αλπικό τοπίο, πυκνά δάση, ολόκληρη η λίμνη πλαστήρα, καθώς και ο θεσσαλικός κάμπος, θέα η οποία με καθαρές ατμοσφαιρικές συνθήκες φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Για την εκδήλωση αυτή, έδωσαν συνέντευξη τύπου η περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Πέτσα, η αντιδήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Βάσω Ξηροφώτου και από τους διοργανωτές, οι Ευάγγελος Σακελαρίου και Θωμάς Φούκης.

Η Αθηνά Πέτα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς και την τουριστική προβολή της Καρδίτσας και συγκεκριμένα της Λίμνης Πλαστήρα.

Η Βάσω Ξηροφώτου, ανέφερε ότι στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα διεξάγονται κάθε χρόνο πολλές διοργανώσεις αγώνων και πάντα οι δήμος στηρίζει κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του.

Οι διοργανωτές ανέπτυξαν το πρόγραμμα των αγώνων και μας πληροφόρησαν ότι στους αγώνες φέτος θα πάρουν μέρος 600 δρομείς και ανάμεσά τους και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου αθλήτρια της κωπηλασίας και χάλκινη Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.