Τα νέα της Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, στις 11:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12:00΄, θα προεξάρχει της τελετής της Αναστάσεως και ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης και της εορτής του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Γελάνθης.

Στη συνέχεια, θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Μαυρομματίου, όπου και θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

****

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 11:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεσονυκτικού, στις 12:00΄, η τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως