Μια (τελευταία) απάντηση στον κ. Τέλιο από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας κ.Θεολόγη

Είναι ξεκάθαρο ότι μεταξύ των δύο κειμένων που υπογράφει ο κ. Τέλιος, τόσο για το θέμα του θεματικού πάρκου όσο και για το θέμα του Ειδικού Σχολείου

, υπάρχει τεράστιο χάσμα. Στο πρώτο κείμενο για το θεματικό πάρκο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υποστήριζε ότι ουδέποτε υπήρξε αίτημα για τη διοργάνωση θεματικού πάρκου από τον Δήμο ή το Επιμελητήριο. Αφού κατάλαβε το λάθος του,  καθώς το Επιμελητήριο του έχει στείλει επίσημο έγγραφο, αλλάζει την τακτική του και κάνει πλέον γενικόλογες τοποθετήσεις περί ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… 

Για την ταμπακιέρα ουδέν. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ως Δημοτική Αρχή είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε οικονομικά, αλλά και με όποιο άλλο μέσο χρειαστεί, την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τη λειτουργία θεματικού πάρκου την φετινή Άνοιξη στην Καρδίτσα. Στόχος ήταν να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα, κυρίως από σχολεία που τέτοια εποχή κάνουν τις εκδρομές τους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας έκρινε σκόπιμο για δικούς της λόγους, να μην στηρίξει την πρόταση. Οι λόγοι που αρνήθηκε προκύπτουν από τη δεύτερη απάντηση του κ. Τέλιου: Δεν θεωρεί ότι μια τέτοια διοργάνωση έχει αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

Στο θέμα του Ειδικού Σχολείου και πάλι κάνει γενικόλογες αναφορές, υποδεικνύοντας αρμοδιότητες και επισημαίνοντας ταυτόχρονα το μεγάλο του ενδιαφέρον για το θέμα (πότε πρόλαβε να μεγαλώσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον του, μέσα σε λίγους μήνες είναι μια άλλη ιστορία). Η Δημοτική αρχή φυσικά και δεν αποποιήθηκε ποτέ των ευθυνών της. Απλά απαντώντας στα όσα άστοχα είχε αναφέρει αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης περί του θέματος (θυμίζουμε ότι είχε πει πως η Περιφέρεια δεν γνωρίζει  οτιδήποτε για το ζήτημα) επισημαίναμε ότι το θέμα του Ειδικού Σχολείου είναι παλαιότερο της σημερινής περιφερειακής αρχής.  Υπήρχε μια προϊστορία και συμφωνίες με τον προηγούμενο περιφερειάρχη. Αν ο κ. Τέλιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει παρελθόν είναι δικό του πρόβλημα. Επίσης αν αναγνωρίζει μόνο ότι αποφασίζεται ή γίνεται στη δική του θητεία, τότε έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για να μην κουράζουμε άλλο τους αναγνώστες επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πεδίο συνεργασίας, σύνθεσης και δημιουργίας. Είναι πεδίο προσφοράς και όχι αντιπαράθεσης. Η Δημοτική και η Περιφερειακή αρχή είναι δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος. Εμείς σε αυτό το πεδίο θα κινηθούμε, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε για τον δημότη μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην ίδια λογική θα κινηθεί και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας.

Τέλος θα θυμίσουμε τη φράση των αρχαίων προγόνων μας: «Κρείττον του λαλείν το  σιγάν». Μια φράση που ισχύει στο πολλαπλάσιο όταν δεν γνωρίζεις ένα θέμα.

Υ.Γ. Τα περί αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια τα αντιπαρερχόμαστε ως ανάξια σχολιασμού, καθώς από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Λογοδοτούμε μόνο στους συμπολίτες μας. Αν ο Αντιπεριφερειάρχης ή  κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κατασκευάσουν φανταστικούς εχθρούς, τους επισημαίνουμε ότι απλά κυνηγούν ανεμόμυλους.

Υ.Γ. 1. «Το κείμενό μου το υπέγραφα και την προηγούμενη και αυτή την φορά. Ο κ. Τέλιος το  είχε στείλει ανυπόγραφο για αυτό και η αναφορά μου περί υπογραφής».

Στέφανος Θεολόγης

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού

Δήμου Καρδίτσας