«ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ S.O.S.», ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μια διήμερη επίσκεψη, πραγματοποίησαν 30 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, συνοδεία 3 καθηγητών, της κ. Μαχαίρα Αναστασίας, της κ. Παπαζήση Μαρίας και του κ. Νίκου Ζευγαρά στην πόλη των Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος «Πλανήτης Γη S.O.S.» από 15-16 Απριλίου 2024.

«Η φύση δεν κάνει άλματα», αυτό κατανόησαν και οι μαθητές όταν μπήκαν στο σπήλαιο Αλιστράτη στην αρχή της επίσκεψης, βλέποντας αυτό το θαύμα της φύσης που δημιουργείται αδιαλείπτως εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Στη σπήλαιο θαύμασαν τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες ενώ ενημερώθηκαν για την ιστορία τους. Εν συνεχεία είδαν την πόλη από την ακρόπολή της –το ψηλότερο σημείο της- και περιηγήθηκαν στο κέντρο της.

Την επομένη, τελευταία ημέρα της επίσκεψης, επισκέφτηκαν το Ι. Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Από εκεί ατένισαν τη φύση και τη λίμνη Κερκίνη κατανοώντας τον λόγο του Δάντη πως «η φύση είναι η τέχνη του Θεού». Μετέπειτα, σειρά είχε το Κ.Π.Ε. Ποροΐων στο οποίο τους έγινε ενημέρωση για την ιστορία της Λίμνης Κερκίνης και γνώρισαν του κατοίκους της, όπως  τον αργυροπελεκάνο και τη λαγγόνα αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν για αυτήν. Επιστέγασμα αποτελεί η περιήγηση στην ίδια τη λίμνη και τα βουβάλια της περιοχής. Μετά από αυτήν την επίσκεψη άρχισε η επιστροφή και η εκδρομή έληξε έχοντας πετύχει τον στόχο της, την ενημέρωση των μαθητών πως το μέλλον αυτού του σπιτιού μας που λέγεται πλανήτης Γη είναι αυτοί, και έχοντας αφήσει τις πιο μαγευτικές αναμνήσεις.